Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 17 μηνών το yield του ιταλικού 10ετούς

Θετική υποδοχή απο τους επενδυτές στο σχέδιο για τη διάσωση της Monte dei Paschi di Siena. Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015 η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαεπτά μηνών υποχωρεί το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, μετά την αποκάλυψη του σχεδίου διάσωσης της Monte dei Paschi di Siena.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, και παλαιότερη του κόσμου, ανακοίνωσε το σχέδιο λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests της EBA, τα οποία προβλέπουν πως τα κεφαλαιακά μαξιλάρια της Monte dei Paschi θα εξαλείφονταν τελείως στην περίπτωση σοβαρής οικονομικής ύφεσης.

Η λύση που ανακοίνωσε η τράπεζα θα επιτρέψει στη Ρώμη να αποφύγει τη χρήση δημόσιου χρήματος για να ανακεφαλαιοποιήσει την τράπεζα.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,15%, ενώ του 10ετους bund στο -0,10%, του ισπανικού τίτλου στο 1,01% και του πορτογαλικού στο 2,92%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,16%, του 5ετούς στο 9,59% και του 3ετούς στο 7,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v