Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων παραμένουν κοντά στα ιστορικά χαμηλά τους, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας και της ΕΚΤ.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τις απογοητευτικές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας για την χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Τα yields παραμένουν κοντά στα ιστορικά τους χαμηλά (εξαιρείται η Ελλάδα), καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε ευρεία χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής άλλων κεντρικών τραπεζών.

Η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων και επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων, λόγω του Brexit, ενώ και η ΕΚΤ ενδέχεται να χαλαρώσει περαιτέρω την πολιτική της τον Σεπτέμβριο. Επίσης, η Fed κρατά επιφυλακτική στάση ως προς τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων της.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχώρησε ως το -0,12%, ενώ αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στο -0,07%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,20%, του ισπανικού στο 1,08% και του πορτογαλικού στο 2,96%.

Στο 8,16% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, στο 9,21% του 5ετούς και στο 7,28% του 3ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v