Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η αγορά ομολόγων

Περίπου στα ίδια επίπεδα συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι. Παραμένει αρνητική η απόδοση του ισπανικού τριετούς τίτλου.

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στην αγορά των ευρωπαϊκών ομολόγων, με την απόδοση του ισπανικού τριετούς να παραμένει σε αρνητικό έδαφος, ενώ μια «ανάσα» από το μηδέν βρίσκεται η απόδοση του 10ετούς bund.

Χθες, η Ισπανία πούλησε ομόλογα διαφόρων λήξεων ύψους 3,1 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο του τριετούς τίτλου να διαμορφώνεται για πρώτη φορά σε αρνητικό πεδίο, και συγκεκριμένα στο -0,072% από +0,137% στην προηγούμενη δημοπρασία.

Εξάλλου, χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, με τον Μάριο Ντράγκι να σημειώνει πως είναι νωρίς ακόμα να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις του Brexit και των εξελίξεων στην Τουρκία.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,007%, του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 1,14%, του ιταλικού στο 1,25% και του πορτογαλικού στο 3,07%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,98%, του 3ετούς στο 9,31% και του 3ετούς στο 8,41%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v