Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων

Η Ισπανία προχώρησε σήμερα σε δημοπρασία νέου 10ετούς ομολόγου μέσω κοινοπραξίας, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη «βουτιά» στα κόστη δανεισμού.

Υποχωρεί από το υψηλό τριών εβδομάδων το κόστος δανεισμού της Ισπανίας, καθώς οι επενδυτές έδειξαν ισχυρό ενδιαφέρον για το νέο 10ετές ισπανικό ομόλογο.

Το ενδιαφέρον για το νέο ομόλογο ξεπερνά τα 28 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters IFR, έναντι 6 δις. ευρώ που ήταν η αρχική εκτίμηση του IFR. Η Ισπανία είχε προσλάβει ομάδα τραπεζών για την δημοπρασία του νέου ομολόγου μέσω κοινοπραξίας, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη «βουτιά» στα κόστη δανεισμού.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί κατά 6 μ.β. στο 1,19%, από 1,26% νωρίτερα, υπεραποδίδοντας έναντι των άλλων ομολόγων της ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα, το yield του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,04%, του ιταλικού ομολόγου στο 1,23%, του πορτογαλικού στο 3,10%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 7,93%, του 5ετούς στο 9,37% και του 3ετούς στο 8,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v