Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields των ιταλικών ομολόγων

Η Ρώμη στοχεύει στην έγκριση διατάγματος που θα προσφέρει στις τράπεζες κρατική εγγύηση προκειμένου να τις βοηθήσει να πουλήσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους μέχρι την αρχή του Αυγούστου.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο υποχωρεί το κόστος δανεισμού της ιταλικής κυβέρνησης, περιορίζοντας τη διαφορά με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα, καθώς η Ρώμη πλησιάζει προς την επίτευξη συμφωνίας για την προστασία των προβληματικών τραπεζών της χώρας.

Η Ρώμη στοχεύει στην έγκριση διατάγματος που θα προσφέρει στις τράπεζες κρατική εγγύηση προκειμένου να τις βοηθήσει να πουλήσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους μέχρι την αρχή του Αυγούστου, όπως ανέφερε χθες στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα, με το πρώτο χαρτοφυλάκιο να είναι ήδη έτοιμο προς πώληση.

Οι ιταλικές τράπεζες αγωνίζονται εδώ και μήνες να ξεφορτωθούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 360 δις. ευρώ -περίπου το ένα τρίτο του συνόλου της ευρωζώνης.

Όμως ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει πει πως μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα επιτρέπει την κρατική στήριξη για τις πιο αδύναμες τράπεζες είναι «απόλυτα εφικτή». Οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπουν στα κράτη να βοηθούν τις τράπεζες μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 2 μ.β. στο 1,12%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tradeweb.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου κινείται στο 1,15% και του πορτογαλικού στο 3,17%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,12%.

Στο 7,85% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, στο 9,27% του 5ετούς και στο 7,59% του 3ετούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v