Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα τα yields των ομολόγων ενόψει δημοπρασιών

Στις δημοπρασίες κρατικών ομολόγων από Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία στρέφεται η προσοχή των επενδυτών. Ανοδικά τα yields, για πρώτη φορά μετά από μία εβδομάδα.

Σε υψηλότερο επίπεδο για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον επτά ημέρες κινείται το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη, καθώς οι επενδυτές «κάνουν χώρο» για τις δημοπρασίες αυτής της εβδομάδας, βάζοντας έτσι «φρένο» στη διολίσθηση των αποδόσεων που προκάλεσε το Brexit.

Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία διενεργούν δημοπρασίες αυτή την εβδομάδα, ενώ υπάρχουν εικασίες ότι η Ισπανία ίσως ανακοινώσει σχέδια για κοινοπρακτικό 10ετές ομόλογο, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη «βουτιά» των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της την περασμένη εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,12%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,26%, του ισπανικού στο 1,16% και του πορτογαλικού στο 3,07%.

Αντιθέτως, αποκλιμακώνονται τα yields των ελληνικών τίτλων, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 7,97%, του 5ετούς στο 8,72% και του 3ετούς στο 7,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v