Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στο μηδέν η απόδοση του 10ετούς bund

Η βελτίωση του κλίματος στις παγκόσμιες αγορές αυξάνει τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων τριών μηνών καταγράφουν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, καθώς επιστρέφει η διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου μετά την απόφαση-σοκ των Βρετανών να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εικασίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Ιαπωνίας, τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την κινεζική οικονομία, οι ενδείξεις προόδου στην αντιμετώπιση της ιταλικής τραπεζικής κρίσης, αλλά και ο ταχύτερος του αναμενόμενου ορισμός νέας κυβέρνησης στη Βρετανία, έχουν βελτιώσει το κλίμα στις παγκόσμιες αγορές.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,03%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,23%, του ισπανικού στο 1,19% και του πορτογαλικού στο 3,13%

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 7,85%, του 5ετούς στο 9,15% και του 3ετούς στο 7,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v