Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τους G20

"Καθηλωμένα" κοντά στα χαμηλά τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά τη σύνοδο των G20 το Σαββατοκύριακο. Η προσοχή στις συνεδριάσεις Fed και Τράπεζας της Ιαπωνίας αυτήν την εβδομάδα.

Κοντά στα μετά-Brexit χαμηλά τους κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, μετά τις διαβεβαιώσεις των 20 μεγαλυτέρων οικονομιών του κόσμου ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που διαθέτουν για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των «νύξεων» ΕΚΤ και Τράπεζας της Αγγλίας για νέα χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής, και εν μέσω προσδοκιών για αμετάβλητη πολιτική από την Fed και περαιτέρω χαλάρωση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (που συνεδριάζουν αυτήν την εβδομάδα).

Εν τω μεταξύ, η υποχώρηση των τιμών το πετρελαίου σε χαμηλό δύο μηνών συντηρεί τις πιέσεις στις κεντρικές τράπεζες, καθώς οι προοπτικές για τον πληθωρισμό δεν φαίνονται καλές.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,11%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,25%, του ισπανικού στο 1,23% και του πορτογαλικού στο 3,06%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 7,98%, του 5ετούς στο 9,26% και του 3ετούς στο 7,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v