Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields των ομολόγων μετά τον Ντράγκι

Χθες ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε πως η δυναμική του πληθωρισμού είναι πιο αδύναμη απ' όσο ανέμενε η Τράπεζα τον Δεκέμβριο, όταν μείωσε τα επιτόκια καταθέσεών της και παρέτεινε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με τις νέες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευσή του να επανεξετάσει τη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης τον επόμενο μήνα, οδηγούν χαμηλότερα τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Χθες ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε πως η δυναμική του πληθωρισμού είναι πιο αδύναμη απ' όσο ανέμενε η Τράπεζα τον Δεκέμβριο, όταν μείωσε τα επιτόκια καταθέσεών της και παρέτεινε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Παράλληλα, ο Εβαλντ Νοβότνι προειδοποίησε για το ενδεχόμενο αρνητικού πληθωρισμού τους επόμενους μήνες.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρούσε στο 0,34%, του ιταλικού στο 1,45%, του ισπανικού στο 1,55% και του πορτογαλικού στο 2,71%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,59%, του 5ετούς στο 11,41% και του 3ετούς στο 12,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v