Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 5ετούς bund

Η απρόσμενη απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αρνητικά επιτόκια την Παρασκευή έχει δώσει ώθηση στα ομόλογα παγκοσμίως.

Χαμηλότερα από το επιτόκιο καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποχωρεί η απόδοση του 5ετούς γερμανικού bund, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δυο ακόμα μειώσεις επιτοκίων κατά 10 μ.β. το 2016.

Η απρόσμενη απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αρνητικά επιτόκια την Παρασκευή έχει δώσει ώθηση στα ομόλογα παγκοσμίως, καθώς η κίνηση αυτή τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ιαπωνία στο να αυξήσει τον πληθωρισμό σε μια περίοδο επιβράδυνσης της κινεζικής ανάπτυξης και υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.

Η απόδοση του 5ετούς γερμανικού bund άγγιξε το ιστορικό χαμηλό το -0,318% νωρίτερα, του 2ετούς στο -0,489%, ενώ του 10ετούς υποχώρησε ως το 0,24%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και στην ευρωπεριφέρεια, με του ιταλικού να διαμορφώνεται στο 1,41%, του ισπανικού στο 1,51% και του πορτογαλικού στο 2,67%.

Οριακή μεταβολή για τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το yield του 10ετούς τίτλου στο 9,80%, του 5ετούς στο 11,85% και του 3ετούς στο 13,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v