Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα λόγω ΔΝΤ

Η απόφαση της Αθήνας να μην πληρώσει σήμερα το ΔΝΤ πιέζει τα ελληνικά ομόλογα, ωστόσο, καθώς η κίνηση ήταν μάλλον αναμενόμενη, δεν υπάρχει αντίδραση στα άλλα ευρωπαϊκά ομόλογα, που κινούνται σταθεροποιητικά.

Έντονες πιέσεις δέχονται τα ελληνικά ομόλογα, μετά την απόφαση της Ελλάδας να καθυστερήσει την σημερινή πληρωμή της δόσης των 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ και να την «πακετάρει» με τις άλλες δόσεις που θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Ωστόσο, η κίνηση της Ελλάδας φαίνεται πως δεν εξέπληξε τις αγορές, με αποτέλεσμα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα να καταγράφονται περιορισμένες διακυμάνσεις.

Η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 222 μ.β. στο 24,48%, του 10ετούς κατά 67 μ.β. στο 11,40%, ενώ ουσιαστικά αμετάβλητη παραμένει η απόδοση του 5ετούς, στο 15,72%.

Αντιθέτως, σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των bunds, μετά το χθεσινό γενικό «ξεπούλημα». Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου διαμορφώνεται στο 0,87%, του 5ετούς στο 0,19% και του 2ετούς στο -0,16%.

Στο 2,19% το yield του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, στο 2,14% του ισπανικού και στο 2,89% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v