Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα bunds λόγω Ελλάδας

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της παραμένει στο επίκεντρο. Με επιφύλαξη υποδέχονται οι αναλυτές τις φερόμενες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ σε γερμανική εφημερίδα. Σταθεροποιητική η εικόνα στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών bunds, μετά την προδημοσίευση συνέντευξης της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε γερμανική εφημερίδα, στην οποία φέρεται να δήλωσε πως η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι πιθανότητα.

Οι αναλυτές όμως τηρούν επιφυλακτική στάση για τα σχόλια αυτά, καθώς στην έντυπη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη δήλωση, ενώ το ΔΝΤ έκανε λόγο για ανακριβή μετάφραση των δηλώσεων της κ. Λαγκάρντ.

Οι έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή, όμως πολλοί παρατηρητές θεωρούν πως μια συνολική λύση στα προβλήματα χρέους της Ελλάδας δεν είναι πιθανή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,51%, του 5ετούς στο 0,13% και του 2ετούς κινείται σταθερά στο -0,22%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου σταθεροποιείται στο 11,05%, του 5ετούς στο 16,05% και του 3ετούς στο 23,51%.

Στο 1,86% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου, στο 1,84% του ισπανικού και στο 2,59% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v