Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Η άνοδος των τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, σε συνδυασμό με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα, οδηγούν χαμηλότερα τα yields των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας που θα «ξεκλειδώσει» την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, οδηγούν σε άνοδο των αποδόσεων των bunds και πτώση στα yields των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με το ελληνικό 10ετές μάλιστα να υποχωρεί κάτω του 11% και το 3ετές να κινείται χαμηλότερα του 23%.

Σήμερα ανακοινώθηκαν επίσης θετικά στοιχεία για την ανεργία και τις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη, ενώ ανάμικτα σήματα έστειλε ο PMI, όπου από τη μια πλευρά φάνηκε να «φρενάρει» η επιχειρηματική δραστηριότητα, από την άλλη όμως αυξήθηκε η απασχόληση.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναμένοντας κάποιες ενδείξεις για την πορεία του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετους ομολόγου καταγράφει άνοδο 15 μονάδων βάσης, στο 0,89%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

H απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 2,02%, του ισπανικού στο 1,98% και του πορτογαλικού στο 2,74%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί στο 10,97%, του 5ετούς στο 15,80% και του 3ετούς στο 22,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v