Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα για τα ελληνικά ομόλογα - Στο 20,93% το 3ετές yield

Με την υποβάθμιση από τη Fitch την Παρασκευή, αλλά και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής, τα ελληνικά χαρτιά δέχονται και πάλι πιέσεις.

Πιέσεις δέχονται και πάλι τα ελληνικά χαρτιά μετά την υποβάθμιση της χώρας από την Fitch Ratings και με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι επικρατεί νευρικότητα ενόψει  της έκτακτης συνεδρίασης στη Βουλή, αναφορικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση ώστε να ξεκλειδώσει η απολύτως αναγκαία ρευστότητα. 

«Η κατάσταση δεν δείχνει ήρεμη» αναφέρει ο David Schnautz της Commerzbank και συμπληρώνει: «Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί, με αποτέλεσμα να διατηρείται ο κίνδυνος ατυχήματος».

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου ενισχύεται κατά 6 μονάδες βάσης το 11,10%, ενώ του 3ετούς, κατά 43 μονάδες βάσης, στο 20,93%.

Πιέσεις ασκούνται ευρύτερα στα χαρτιά του ευρωπαϊκού Νότου. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Πορτογαλίας ενισχύονται κατά 3 μονάδες βάσης στο 1,8%, ενώ της Ιταλίας και της Ισπανίας κατά μία μονάδα βάσης στο 1,35% και στο 1,33% αντιστοίχως. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v