Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές

Χαμηλότερα κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές μετά τη σταδιακή έναρξη της παραγωγής μαύρου χρυσού στο κόλπο του Μεξικό αλλά και την πιθανότητα αποδέσμευσης πετρελαϊκών αποθεμάτων της ΙΕΑ. Στα

Χαμηλότερα κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές μετά τη σταδιακή αποκατάσταση της ροής μαύρου χρυσού στο κόλπο του Μεξικό αλλά και την πιθανότητα αποδέσμευσης πετρελαϊκών αποθεμάτων της ΙΕΑ.

Ειδικότερα η ΙΕΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να απελευθερώσει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για διάστημα ενός μηνός. Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους υποστηρίζοντας ότι ανάλογη συνεργασία θα πρέπει να υλοποιηθεί προς την κατεύθυνση της μείωσης των τιμών.

Παράλληλα το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να προχωρήσει στην μερική απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων.

Οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύθηκαν κατά 55% από την αρχή του έτους και κυμαίνονται στα 68,3 δολάρια ανά βαρέλι για το αμερικανικό αργό και στα 66,8 δολάρια ανά βαρέλι για το brent. Εξάλλου, στα 443 δολάρια ανά ουγκιά διαμορφώνονται οι τιμές του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v