Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερό το πετρέλαιο, στα ύψη η βενζίνη στις ΗΠΑ

Οι τιμές της βενζίνης στην Αμερική εκτινάχθηκαν κατά 3,3%, με τη μεγαλύτερη διακύμανση απ’ όλα τα εμπορεύματα της σημερινής συνεδρίασης, μετά τη διακοπή της παραγωγής οκτώ τουλάχιστον διυλιστηρίων στις ΗΠΑ.

Οι τιμές της βενζίνης στην Αμερική εκτινάχθηκαν κατά 3,3% -με τη μεγαλύτερη διακύμανση απ’ όλα τα εμπορεύματα της σημερινής συνεδρίασης- μετά τη διακοπή της παραγωγής οκτώ τουλάχιστον διυλιστηρίων εξαιτίας του τυφώνα ”Κατρίνα”, που οδηγεί σε συρρίκνωση της συνολικής παραγωγής του καυσίμου κατά 10% στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου της βενζίνης έχει ενισχυθεί 24% αυτή την εβδομάδα, καθώς η ακριβότερη συνολικά φυσική καταστροφή στην αμερικανική ιστορία σάρωσε τον Κόλπο του Μεξικού.

Το αργό πετρέλαιο παραμένει σταθερό μετά την δέσμευση του αμερικανού Προέδρου για απελευθέρωση τμημάτων των στρατηγικών αποθεμάτων, ώστε να ανακουφιστεί η προσφορά του προϊόντος.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου της βενζίνης ενισχύθηκε 7,32 σεντς, στα 2,3285 δολάρια ανά γαλόνι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου έφτασε χθες μέχρι το ρεκόρ των 2,92 δολαρίων στο Nymex.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v