Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαρώνει ο τυφώνας Κατρίνα, στα 70 δολ.το πετρέλαιο

Πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι εκτινάσσονται οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς ο τυφώνας Κατρίνα, από τους ισχυρότερους στη σύγχρονη ιστορία, διακόπτει τη λειτουργία κρίσιμων μονάδων της Exxon Mobil και της Chevron στον Κόλπο του Μεξικού και συνεχίζει απειλώντας και την ξηρά της Νέας Ορλεάνης.

Πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι εκτινάσσονται οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς ο τυφώνας Κατρίνα, από τους ισχυρότερους στη σύγχρονη ιστορία, διακόπτει τη λειτουργεία κρίσιμων μονάδων Exxon Mobil και της Chevron στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο τυφώνας, που αναβαθμίστηκε στην Κατηγορία 5, τη μεγαλύτερη της κλίμακας, κατευθύνεται τώρα προς τη Νέα Ορλεάνη.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου εκτινάχθηκε με τη μεγαλύτερη άνοδο 29 μηνών, κατά 7%, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ο χειρότερος τυφώνας από το 1969 στις ΗΠΑ παρακώλυσε την παραγωγή και κατευθύνεται τώρα σε διυλιστήρια που προσφέρουν το 15% των καυσίμων των ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου κινείται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Nymex στα 70,80 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται και οι τιμές του φυσικού αερίου, του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης στην αμερικανική αγορά. Μέχρι στιγμής στο έτος η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v