Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 67 δολ. και πάλι οι τιμές του πετρελαίου (upd)

Πάνω και από τα 67 δολ. ανά βαρέλι βρέθηκαν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” μετά τα στοιχεία για την πορεία των στρατηγικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αλλά και τους φόβους για διατάραξη της προσφοράς από το Μεξικό λόγω μίας νέας καταιγίδας.

Πάνω και από τα 67 δολ. ανά βαρέλι βρέθηκαν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” μετά τα στοιχεία για την πορεία των στρατηγικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Αυγούστου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια στα 194,9 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας την όγδοη συνεχόμενη πτώση, ενώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο βρίσκονται 7% χαμηλότερα.

Αντίθετα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου σημείωσαν αύξηση κατά 1,8 εκατ. βαρέλια στα 322,9 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, η καταιγίδα που δημιουργείται κοντά στις Μπαχάμες εγείρει τον κίνδυνο να διαταραχθεί η προσφορά πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού για πέμπτη φορά στην τρέχουσα περίοδο τυφώνων.

Πρόκειται για τη 12η τροπική καταιγίδα της περιόδου και ενδέχεται να υποχρεώσει εκ νέου σε εκκένωση των θαλάσσιων πετρελαιοπηγών, απ’ όπου προέρχεται το 30% της παραγωγής πετρελαίου της χώρας.

Στα 67,35 δολάρια το βαρέλι κυμαίνεται η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ν. Υόρκης ενώ στα 64,72 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του Brent στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή, πτωτικά στα 437,80 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v