Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου

Μικρή υποχώρηση στα επίπεδα των 69 δολαρίων ανά βαρέλι σημειώνουν οι πετρελαϊκές τιμές, μετά την αναρρίχηση τους υψηλότερα των 70 δολαρίων, με αφορμή τον τυφώνα ”Κατρίνα”. Στα 68,65 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αμερικανικού αργού.

Μικρή υποχώρηση στα επίπεδα των 69 δολαρίων ανά βαρέλι σημειώνουν οι πετρελαϊκές τιμές, μετά την αναρρίχηση τους υψηλότερα των 70 δολαρίων, με αφορμή τον τυφώνα ”Κατρίνα”.

Ο τυφώνας οδήγησε στη διακοπή της παραγωγής σε πολλά διυλιστήρια και αυτό έχει προκαλέσει την ανησυχία των επενδυτών, τονίζουν αναλυτές της αγοράς επισημαίνοντας πως ο τυφώνας είχε μειώσει την παραγωγή της περιοχής κατά 1,4 εκ. βαρέλια την ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν καταγράψει άνοδο 59% από την αρχή του έτους. Στα 68,65 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αμερικανικού αργού, ενώ στα 439 δολάρια ανά ουγκιά διαμορφώνονται οι τιμές του χρυσού.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, δήλωσε ότι εξετάζει την χρησιμοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων της χώρας του, ώστε να μειωθούν οι πετρελαϊκές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v