Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος 0,2% για το πετρέλαιο στα $89,09

Μικτά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος και του μηνός Δεκεμβρίου, καθώς στο μεν ενεργειακό μπλοκ τα αρχικά κέρδη των συμβολαίων μετριάστηκαν.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μικτά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος και του μηνός Δεκεμβρίου, καθώς στο μεν ενεργειακό μπλοκ τα αρχικά κέρδη των συμβολαίων μετριάστηκαν (με τα προϊόντα να «γυρνάνε» και αρνητικά), ενώ θετικό πρόσημο κράτησε το δίδυμο χρυσού-αργύρου στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Ιαν.’13) έκλεισε στα $89,09/βαρέλι με οριακά κέρδη της τάξεως του 0,2%, ενώ αρνητική ήταν η τελική εικόνα για τα products, με τη σειρά Ιαν.’13 για την RBOB Gasoline να κλείνει στα $272,65cents/γαλόνι με πτώση 0,2% και την αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης να κάνει settlement στα $305,62cents/γαλόνι, καταγράφοντας απώλειες επίσης 0,2%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων η τιμή του χρυσού (σειρά Φεβ.’13) διαμορφώθηκε στα $1721,10/ουγκιά με κέρδη κατά 0,5%, ενώ η σειρά Μαρτίου ’13 για το ασημί έκλεισε στα $33,759/ουγκιά, ενισχυμένη κατά περίπου 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v