Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,75% για το πετρέλαιο στα $86,49

Εντυπωσιακό “comeback” είχαμε στις διεθνείς χρηματαγορές, με τις αρχικές ανησυχίες για την Ελλάδα και για το fiscall cliff στις Η.Π.Α. να δίνουν την θέση τους σε εκ νέου ελπίδες για συμφωνία στο Κογκρέσο.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Εντυπωσιακό “comeback” είχαμε στις διεθνείς χρηματαγορές, με τις αρχικές ανησυχίες για την Ελλάδα και για το fiscall cliff στις Η.Π.Α. να δίνουν την θέση τους σε εκ νέου ελπίδες για συμφωνία στο Κογκρέσο.

Ωστόσο, η αντιστροφή πρόσημου στις μετοχικές αγορές δεν αντικατοπτρίστηκε στον ίδιο βαθμό και στις αγορές εμπορευμάτων.

Συνεχώς σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την αγορά ενέργειας να επηρεάζεται από την ανακοίνωση των αποθεμάτων από το U.S. Department of Energy και εκείνη των μετάλλων από την υποχώρηση του Euro στην περιοχή του 1,29.

Στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Ιαν.’13) έκλεισε στα $86,49/βαρέλι με απώλειες της τάξης του -0,75%, και χαμηλό συνεδρίασης στα $85,36/βαρέλι, ενώ καλύτερη ήταν η εικόνα στα προϊόντα του αργού, με τη σειρά Ιαν.’13 για την RBOB Gasoline να κλείνει στα $268,97cents/γαλόνι με απώλειες -0,22% και την αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης να κάνει settlement στα $302,09cents/γαλόνι, ουσιαστικά αμετάβλητη.

Το U.S. DoE ανακοίνωσε απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων αργού κατά -347χιλ. βαρέλια, εντυπωσιακή αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά +3,87εκατ. βαρέλια και μείωση κατά 800χιλ. βαρέλια για τα distillates.

Σημαντικότατη ήταν η ζήτηση τόσο για τα distillates όσο και για την RBOB Gasoline, ενώ η ζήτηση για το αργό παρουσίασε αύξηση της τάξης του +2% περίπου.

Η υποχώρηση του Euro κάτω από το επίπεδο το 1,29 έναντι του δολαρίου ώθησε τα πολύτιμα μέταλλα σε χαμηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο της Τρίτης, με την τιμή του χρυσού (σειρά Φεβ. ’13) να διαμορφώνεται στα $1718,80/ουγκιά με απώλειες -1,42%, ενώ η σειρά Μαρτίου’12 για το ασημί έκλεισε στα $33,77/ουγκιά, με απώλειες της τάξης του -0,95% και ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $32,995.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v