Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2,7% για το πετρέλαιο στα $86,75

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, με το ενεργειακό μπλοκ να ξεκινά σε υψηλά περιόδου, για να υποχωρήσει μετά την ανακοίνωση εκεχειρίας στην Μέση Ανατολή.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, με το ενεργειακό μπλοκ να ξεκινά σε υψηλά περιόδου, για να υποχωρήσει μετά την ανακοίνωση εκεχειρίας στην Μέση Ανατολή, την στιγμή που τα μέταλλα περισσότερο συγκρατημένα, υποχρεώθηκαν σε απώλειες, διορθώνοντας την άνοδο του περασμένου διαστήματος.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Ιανουαρίου) έκλεισε στα 86,75$/βαρέλι με εκτεταμένες απώλειες 2,7%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 86,17-89,19$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης η εικόνα ήταν ανάλογη, με το συμβόλαιο Ιανουαρίου στα 304,83cents/γαλόνι να υποχωρεί κατά 1,2%, μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 302,75-309,62cents/γαλόνι. Στην βενζίνη (Συμβόλαιο Ιανουαρίου) η τιμή διαμορφώθηκε στα 268,84cents/γαλόνι, με απώλειες 0,5%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν αντίστοιχη, με τον χρυσό (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) στα 1723,6$/ουγκιά, να υποχωρεί σε μικρό βαθμό, την στιγμή που το ασήμι (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) στα 32,93$/ουγκιά κατέγραψε απώλειες 0,8%.
 
Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο στην πορεία των παραπάνω προϊόντων διαδραμάτισαν οι δηλώσεις του αμερικανού κεντρικού Τραπεζίτη, κατά την ομιλία του αργά το απόγευμα.

Την ίδια ώρα εκτυλισσόταν η συνάντηση του Eurogroup χωρίς να υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις για τις συζητήσεις.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο εμφάνιζε μικτή εικόνα, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρισκόταν στο 1,2819.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v