Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,85% για το πετρέλαιο στα $88,91

Μικτά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων στη συνεδρίαση της Παρασκευής με το ενεργειακό μπλοκ να διερευνά υψηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μικτά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων στη συνεδρίαση της Παρασκευής με το ενεργειακό μπλοκ να διερευνά υψηλότερα επίπεδα, την στιγμή που ο χρυσός και ειδικά το ασήμι αναζήτησαν στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Ιαν.’13) έκλεισε στα $88,91/βαρέλι με κέρδη της τάξεως του 0,85%, ενώ διαφορετική ήταν η εικόνα και για τα προϊόντα του αργού, με τη σειρά Δεκ.’12 για την RBOB Gasoline να κλείνει στα $276,14cents/γαλόνι να υποχωρεί κατά 0,92% και την αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης να κάνει settlement στα $304,13cents/γαλόνι, με οριακή μεταβολή χωρίς κατεύθυνση.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων η τιμή του χρυσού (σειρά Φεβ.’13) διαμορφώθηκε στα $1712,7/ουγκιά με απώλειες κατά 0,9%, ενώ η σειρά Μαρτίου ’13 για το ασημί έκλεισε στα $33,279/ουγκιά, με εκτεταμένες απώλειες 3,2%.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο εμφάνιζε μικτή εικόνα έναντι των διεθνών νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο 1,3000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v