Ημερήσια πτώση 1,5% για το πετρέλαιο στα $99,10

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ μετά από θετικό ξεκίνημα υποχώρησε χαμηλότερα, την στιγμή που τα μέταλλα προσπάθησαν να συνεχίσουν το ανοδικό σερί.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ μετά από θετικό ξεκίνημα υποχώρησε αισθητά χαμηλότερα, την στιγμή που τα μέταλλα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να συνεχίσουν το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε στα 99,10$/βαρέλι, με πτώση 1,5%, αντιστρέφοντας την αρχικά εκρηκτική ανοδική του κίνηση η οποία τον οδήγησε μέχρι τα 102,98$/βαρέλι.

Αιτία για την αντιστροφή της τάσης ήταν η αναβολή κατά 6 μήνες του εμπάργκο που επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ιράν.

Στα προϊόντα, το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε την συνεδρίαση στα 305,41cents/γαλόνι, με μικρή μεταβολή ενώ και η βενζίνη ακολούθησε ανάλογη πορεία, με το συμβόλαιο Φεβρουαρίου να κλείνει στα 273,13cents/γαλόνι, με υποχώρηση 0,9% ενώ αρχικά είχε κατορθώσει να βρεθεί μέχρι τα 282,45cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν θετικότερη, καθώς ο χρυσός και το ασήμι κατόρθωσαν να κλείσουν σε θετικό έδαφος, παίρνοντας ωστόσο αποστάσεις από τα υψηλά τους.

Ειδικότερα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε στα 1647,7$/ουγκιά, με κέρδη 0,50%, ενώ στο υψηλό τη συνεδρίασης βρισκόταν στα 1662,9$/ουγκιά.

Στο ασήμι (Συμβόλαιο Μαρτίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 30,124$/ουγκιά, με κέρδη 0,8%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 29,87-30,675$/ουγκιά.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο έχανε έδαφος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, μετά την ανακοίνωση αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων στις Η.Π.Α. ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρέθηκε στο 1,2830 αργά το βράδυ.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v