Οριακή πτώση για το πετρέλαιο στα $101,56

Σε ήρεμους τόνους κύλησε η τελευταία συνεδρίαση της πρώτης χρηματιστηριακής εβδομάδος του καινούριου έτους, σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε ήρεμους τόνους κύλησε η τελευταία συνεδρίαση της πρώτης χρηματιστηριακής εβδομάδος του καινούριου έτους, σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με τα περισσότερα συμβόλαια να κλείνουν πάντως στο «κόκκινο».
 
Στο petroleum complex, το Light crude oil (σειρά Φεβ.’12) έκανε settlement στα $101,56/βαρέλι, με μικρή πτώση της τάξεως του 0.2%, ενώ στον αντίποδα τα προϊόντα του αργού διαφοροποιήθηκαν θετικά, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώθηκε στα $307,02cents/γαλόνι (+1%) και η βενζίνη (RBOB Gasoline) έκανε settlement στα $275,16cents/γαλόνι, με κέρδη 0,5%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, ο χρυσός (συμβόλαια παράδοσης Φεβ.’12) έκλεισε το floor session στο Comex στα $1616,8/ουγκιά, με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,2%, καταγράφοντας υψηλό ημέρας στα $1632,3/ουγκιά, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για το ασήμι (σειρά Μαρτίου’12) που υποχώρησε στα $28,683 ανά ουγκιά, με πτώση πλησίον του 2%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v