Ξεπέρασε τα $100 το αργό Νέας Υόρκης

Με την ανάκαμψη της κινεζικής μεταποίησης και το Ιράν να κλιμακώνει την ένταση με τη Δύση, η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά. Πλησιάζει τα 109 δολ/βαρέλι η τιμή Brent. Ξεπέρασε τα 100 δολ. το αργό Νέας Υόρκης.

Με την ανάκαμψη της κινεζικής μεταποίησης, αλλά και το Ιράν να κλιμακώνει την ένταση με τη Δύση, η τιμή του πετρελαίου κινείται έντονα ανοδικά. Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent καταγράφει άνοδο 1,47 δολ. στα 108,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης διαμορφώνεται στα 100,8 δολάρια ανά βαρέλι.
 
«Για τους επόμενους μήνες, η τιμή θα εξαρτάται από τις οικονομικές ειδήσεις για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τους γεωπολιτικούς παράγοντες, αλλά και την πραγματικότητα της οικονομικής ανάπτυξης σε πολλές ασιατικές οικονομίες» εξηγεί ο Victor Summ της Purvin & Gertz και συμπληρώνει: «Η τιμή του πετρελαίου το 2012 θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά».

Στην Κίνα, ανακοινώθηκε χθες ανάκαμψη δραστηριοτήτων για τον Δεκέμβριο στον κλάδο μεταποίησης, και μάλιστα σε επίπεδα μεγαλύτερα των εκτιμήσεων. Το Ιράν από την πλευρά του, που βρίσκεται σε εκλογική τροχιά, απειλεί τις ΗΠΑ με ανάληψη δράσης εάν επιστρέφει αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v