Ημερήσια πτώση 0,25% για το πετρέλαιο στα $101,31

Σε ήρεμους τόνους, παρόμοιους με εκείνους της Παρασκευής, κύλησε η εναρκτήρια συνεδρίαση της δεύτερης χρηματιστηριακής εβδομάδος του καινούριου έτους σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε ήρεμους τόνους, παρόμοιους με εκείνους της Παρασκευής, κύλησε η εναρκτήρια συνεδρίαση της δεύτερης χρηματιστηριακής εβδομάδος του καινούριου έτους σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα).

Στο petroleum complex, το Light crude oil (σειρά Φεβ.’12) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor του Nymex στα $101,31/βαρέλι, με μικρή πτώση της τάξεως του 0.25%, ενώ συνεχίστηκε η υπέρ-απόδοση των προϊόντων του αργού που κατάφεραν και πάλι να κλείσουν θετικά, με το πετρέλαιο θέρμανσης να διαμορφώνεται στα $307,02cents/γαλόνι (+0,1%) και τη βενζίνη (RBOB Gasoline) στα $275,55cents/γαλόνι, με ισόποσα κέρδη.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, ο χρυσός (συμβόλαια παράδοσης Φεβ.’12) έκλεισε το floor session στο Comex στα $1608,1/ουγκιά, με απώλειες της τάξεως του 0,5%, καταγράφοντας υψηλό ημέρας στα $1624,6/ουγκιά, ενώ αντίθετα, το ασήμι (σειρά Μαρτίου’12) ενισχύθηκε στα $28,782 ανά ουγκιά, με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,3%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v