Ημερήσια πτώση 1,3% για το πετρέλαιο στα $100,87

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το ενεργειακό μπλοκ να εστιάζει την προσοχή του στα αυξημένα αποθέματα στις Η.Π.Α.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το ενεργειακό μπλοκ να εστιάζει την προσοχή του στα αυξημένα αποθέματα στις Η.Π.Α., ενώ τα μέταλλα κατάφεραν να απορροφήσουν τους κραδασμούς από την πτώση του Euro και να κλείσουν την ημέρα με θετικό πρόσημο.

Στο petroleum complex, το Light crude oil (σειρά Φεβ.’12) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor του Nymex στα $100,87/βαρέλι, με απώλειες της τάξης του -1,3%, και χαμηλό συνεδρίασης στα $100,55/βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Φεβ.’11) κατέγραψε απώλειες -1,40%, κλείνοντας στα $306,76cents/γαλόνι και η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε στα $276,33cents/γαλόνι με σαφώς μικρότερες απώλειες της τάξης του -0,37%.
 
Να σημειωθεί ότι το U.S. Department of Energy ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά +4,96εκατ. βαρέλια, με αύξηση ωστόσο της ζήτησης, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά +3,61εκατ. βαρέλια, με παράλληλη κατάρρευση της ζήτησης.

Τα αποθέματα της ευρείας κατηγορίας των distillates αυξήθηκαν κατά +3,99εκατ. βαρέλια, με την ζήτηση και εδώ να μειώνεται αισθητά.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (συμβόλαια παράδοσης Φεβ.’12) έκλεισε το floor session στο Comex στα $1639,6/ουγκιά, με κέρδη της +0,5%, καταγράφοντας υψηλό ημέρας στα $1648/ουγκιά; Παρομοίως, το ασήμι (σειρά Μαρτίου’12) αποκόμισε περιορισμένα κέρδη, κλείνοντας την ημέρα στα $29,89/ουγκιά, με υψηλό $30,235/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v