Τα επιτόκια Κίνας πιέζουν το πετρέλαιο

Υποχωρούν για τρίτη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια δημιουργεί συνθήκες επιβράδυνσης της ζήτησης της χώρας.

Υποχωρούν για τρίτη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια δημιουργεί συνθήκες επιβράδυνσης της ζήτησης της χώρας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην κατανάλωση πετρελαίου διεθνώς.

Η τράπεζα του Πεκίνου αιφνιδίασε τις αγορές επιβάλλοντας αυστηρότερη πιστωτική πολιτική για να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, ανοίγοντας την προοπτική επιβράδυνσης της πετρελαϊκής ζήτησης.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας κατέθεσε πρόσφατα την πρόβλεψη ότι η κατανάλωση πετρελαίου στην Κίνα θα επιβραδυνθεί τον επόμενο χρόνο, καθώς η αύξηση των τιμών των καυσίμων επιβραδύνει τη ζήτηση.

Οι τιμές του προϊόντος έχουν υποχωρήσει 8,3% μετά το κλείσιμο της Τρίτης, καθώς ασκούνται πιέσεις και από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο Δεκεμβρίου έκλεισε στα 50,92 δολάρια ανά βαρέλι, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 4 Οκτωβρίου. Σήμερα, στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στο Nymex, το συμβόλαιο χάνει 45 σεντς, στα 50,47 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v