Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,4% για το πετρέλαιο στα $97,43

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα) κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα προσέλκυσαν αγοραστικό ενδιαφέρον.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα) κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα προσέλκυσαν αγοραστικό ενδιαφέρον για διαφορετικούς λόγους, υπό το γενικότερο κλίμα ρευστοποιήσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές σε ομόλογα και μετοχές, με αιχμή του δόρατος των πωλητών τον Ευρωπαϊκό Νότο.

Μάλιστα, η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής FOMC της Fed πυροδότησε έντονα ανοδικό κύμα σε όλα τα εμπορεύματα, μετά τις 9 ώρα Ελλάδος.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο petroleum complex, το Light crude oil (συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στο floor του Nymex στα 97.43 $/βαρέλι, κερδίζοντας ποσοστό 2.4% και καταγράφοντας υψηλό στα $97.50, με τα προϊόντα να υπό-αποδίδουν συγκριτικά και συγκεκριμένα: στο πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Αυγούστου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 308.85 cents/γαλόνι, με οριακή μεταβολή ως προς την τιμή εκκαθάρισης της Δευτέρας, ενώ τα συμβόλαια στη βενζίνη (συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισαν στα 309.85 cents/γαλόνι, με κέρδη 0.9%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν θετική, με τον χρυσό να ξεχωρίζει επωφελούμενο από την ανησυχία για επέκταση της κρίσης χρέους στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ειδικότερα, το συμβόλαιο Αυγούστου στο κίτρινο μέταλλο τερμάτισε τη συνεδρίαση σχεδόν στα απόλυτα υψηλά της ημέρας, στα $1562.3 ανά ουγκιά, με κέρδη 0.85% και εύρος διακύμανσης στο floor μεταξύ 1541.1-1565 $/ουγκιά.

Μετά τα FOMC minutes, τα futures στο χρυσό εκτινάχθηκαν στα $1574.3. Το ασήμι (σειρά Σεπτεμβρίου) υστέρησε -αν και η εικόνα βελτιώθηκε την τελευταία ώρα του floor trading- και έκλεισε στα $35.634, με μικρές απώλειες, μετά από διακυμάνσεις μεταξύ 34.81-36.075 $/ουγκιά.

Ο χαλκός, τέλος, (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) διαμορφώθηκε στα 4.3915 $/λίβρα, με ημερήσια κέρδη της τάξεως του 0.5%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v