Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2% για το πετρέλαιο στα $96,89

Δυναμικά υψηλότερα κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, κατορθώνοντας να αντιστρέψουν την αρχική τους πτωτική τάση.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Δυναμικά υψηλότερα κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, κατορθώνοντας να αντιστρέψουν την αρχική τους πτωτική τάση.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Αυγούστου) με κλείσιμο στα 96,89$/βαρέλι ενισχύθηκε εν τέλει κατά 2% κατορθώνοντας να ανακτήσει το σύνολο των αρχικών απωλειών και να βρεθεί μάλιστα μέχρι και τα 97,48$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Αυγούστου) με κλείσιμο στα 295,66cents/γαλόνι κέρδισε 1,10%, ενώ το εύρος διακύμανσης ήταν ανάμεσα στα 289,5-298,81cents/γαλόνι.

Η βενζίνη τέλος (Συμβόλαιο Αυγούστου) στα 297,74cents/γαλόνι έκλεισε οριακά υψηλότερα.

Στο μπλοκ των μετάλλων το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε τόσο για τον χρυσό όσο και για το ασήμι μετά την διόρθωση του περασμένου διαστήματος.

Ειδικότερα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 1512,7$/ουγκιά καταγράφοντας σημαντικά κέρδη 2,1%, ανακτώντας με τον δυναμικό αυτόν τρόπο την περιοχή των 1500$/ουγκιά.
 
Στο ασήμι (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 35,41$/ουγκιά ωθώντας τον άργυρο 5,6% υψηλότερα, ενώ το εύρος της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 33,87-35,685$/ουγκιά.

Ο χαλκός τέλος (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) με κλείσιμο στα 434,75$/λίβρα ενισχύθηκε κατά 0,9%.

Σημειώνεται ότι η ανάκαμψη του δολαρίου δεν στάθηκε ικανή να αναχαιτίσει την δυναμική των παραπάνω προϊόντων, παρά μόνο να μετριάσει αργά το απόγευμα την ορμή τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ευρώ διαμορφώθηκε έναντι του δολαρίου στο 1,4400 (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v