Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 2,1% για το πετρέλαιο στα $94,83

Θετικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, παρακολουθώντας το κλίμα ευφορίας στα χρηματιστήρια μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Θετικά κινήθηκαν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, παρακολουθώντας το κλίμα ευφορίας στα χρηματιστήρια μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από το ελληνικό κοινοβούλιο και την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος.

Ειδικότερα, το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου) με κλείσιμο στα 94,83 $/βαρέλι κέρδισε 2,1%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 92,66-95,84 $/βαρέλι.

Στα products τα κέρδη ήταν ακόμη μεγαλύτερα: το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουλίου) κλείνοντας στα 292,25 cents/γαλόνι ενισχύθηκε κατά 3,43% και η βενζίνη (συμβόλαιο Ιουλίου) με κλείσιμο στα 301,1 cents/γαλόνι ενισχύθηκε κατά 4,2%.

Στο ράλι των τιμών συνέβαλαν και τα επίσημα αποθέματα που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (US DoE), με τα στοιχεία να δείχνουν σημαντική μείωση στα αποθέματα αργού (-4,4 εκ. βαρέλια, έναντι προβλέψεων για -1.5 εκ), μικρή μόνον αύξηση στα διυλισμένα προϊόντα (+258 χιλ βαρέλια) και μείωση -κόντρα στις εκτιμήσεις για αύξηση- κατά 1.4 εκ βαρέλια στη βενζίνη.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα ήταν επίσης θετική, με το χρυσό (συμβόλαιο Αυγούστου) να κλείνει στα 1510,4 $/ουγκιά με κέρδη 0,7%, ενώ το εύρος της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 1500,8-1513,8 $/ουγκιά.

Πιο επιθετικοί ήταν οι αγοραστές στο ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να διαμορφώνεται στα 34,769 $/ουγκιά, ενισχυμένο κατά 3,4%, μετά από διακυμάνσεις μεταξύ 33,86 και 34,92 $/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v