Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $104 το πετρέλαιο Brent

Σε πτωτική τροχιά εξακολουθεί να κινείται η τιμή του πετρελαίου καθώς η τιμή Brent βρίσκεται κάτω από τα 104 δολάρια ανά βαρέλι. Απώλειες περίπου 10% στην τιμή του μαύρου χρυσού κατά τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις.

Σε πτωτική τροχιά εξακολουθεί να κινείται η τιμή του πετρελαίου καθώς η τιμή Brent βρίσκεται κάτω από τα 104 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 90,61 δολ. ανά βαρέλι καταγράφοντας υποχώρηση της τάξεως των 55 σεντ.

Επισημαίνεται ότι κατά τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις και μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας, περί χρήσης των στρατηγικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού, η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει κατά περίπου 10%. Σήμερα, η τιμή Brent διαπραγματεύεται στα 103,97δολ. καταγράφοντας υποχώρηση κατά 1,15 δολ. ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει ακόμη περισσότερο στα 102,28 δολ. ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές της Unicredit σε έκθεσή τους εκτιμούν πως η τιμή του Brent ενδεχομένως να υποχωρήσει στα 100 δολάρια αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v