Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 4,5% για το πετρέλαιο

Έντονα πτωτικά κινήθηκε το petroleum complex κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρασυρόμενο από το ράλι του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος και από την πτώση των τιμών των μετοχών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB


Έντονα πτωτικά κινήθηκε το petroleum complex κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρασυρόμενο από το ράλι του αμερικανικού δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος και από την πτώση των τιμών των μετοχών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η προσπάθεια προσέγγισης των $100 μετά τα μειωμένα αποθέματα αργού που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας δε στέφθηκε από επιτυχία, με τις ρευστοποιήσεις long θέσεων να λαμβάνουν δραματικές διαστάσεις λίγη ώρα πριν το πέρας του floor trading στο χρηματιστήριο Nymex και να οδηγούν την τιμή του συμβολαίου παράδοσης Ιουλίου (light crude oil) στα $94,01/βαρέλι, $5 χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τρίτης, κλείνοντας τελικά τη συνεδρίαση με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 4,5%, στα $94,94/βαρέλι.

Την ίδια ώρα στα προϊόντα η εικόνα λίγο διέφερε από αυτήν που περιγράψαμε για το αργό. Ειδικότερα, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Ιουλίου’11) έκλεισε την συνεδρίαση στα $3/γαλόνι, με απώλειες 4%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline υποχώρησε κατά 4,3%, με κλείσιμο στα $293,23 cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη, με το χρυσό (σειρά Αυγ.’11) να κλείνει στα $1526,2/ουγκιά, με οριακά κέρδη 0,15%, χαμηλό ημέρας στα $1514,5 και υψηλό ημέρας στα $1535,7 και το ασήμι να διαμορφώνεται στα $35.41/ουγκιά, αμετάβλητο, με υψηλό ημέρας στα $35,975.

Να σημειωθεί η σημαντική πτώση του Euro fx στα $1.4170.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v