Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,5% για το πετρέλαιο στα $94,94

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος, καθώς το ενδιαφέρον των αγοραστών μεταφέρθηκε στις μετοχικές αγορές.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος, καθώς το ενδιαφέρον των αγοραστών μεταφέρθηκε στις μετοχικές αγορές μετά και την ανακοίνωση καλύτερου του αναμενόμενου δείκτη ISM Manufacturing στις Ηνωμένες Πολιτείες το μήνα Ιούνιο.

Ειδικότερα στο petroleum complex, το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου) με κλείσιμο στα 94.94 $/βαρέλι υποχώρησε κατά 0.5%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ $93.45-95.39.

Στα products: το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Αυγούστου) κλείνοντας στα 292.45 cents/γαλόνι υποχώρησε κατά 0.7% και η βενζίνη (συμβόλαιο Αυγούστου) με κλείσιμο στα 297.26 cents/γαλόνι και οριακά κέρδη, παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητη.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, το δίδυμο χρυσού-αργύρου επέστρεψε σε χαμηλότερα επίπεδα μετά τη σύντομη ανοδική αντίδραση μεσοβδόμαδα.

Το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 1482.6 $/ουγκιά με πτώση 1.3% και χαμηλό στα 1479 $/ουγκιά.

Πιο επιθετικοί ήταν οι πωλητές στον άργυρο, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να διαμορφώνεται στα 33.705 $/ουγκιά, μειωμένο άνω του 3%, με χαμηλό ημέρας στα 33.54 $/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v