Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,6% για το πετρέλαιο στα $90,86

Μικρές διακυμάνσεις με αρκετές εναλλαγές προσήμου προς αναζήτηση κατεύθυνσης πραγματοποίησαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα).

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Μικρές διακυμάνσεις με αρκετές εναλλαγές προσήμου προς αναζήτηση κατεύθυνσης πραγματοποίησαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα), καθώς το petroleum complex από τη μία πλευρά κινήθηκε εντός του εύρους διαπραγμάτευσης των προηγούμενων συνεδριάσεων και το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων από την άλλη παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις στο χρυσό και ενδοσυνεδριακή διόρθωση για τον άργυρο που δεν κατάφερε να κρατήσει τα υψηλά που κατέγραφε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Φεβρουαρίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα $90.86 /βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 0.6% και υψηλό ημέρας στα $92.10.

Στον αντίποδα, στα products η εικόνα ήταν θετική, καθώς η σειρά Φεβ.’11 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) ενισχύθηκε έστω και οριακά, σε ποσοστό 0.05%, στα $248.03 cents/γαλόνι, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης διαπραγματευόταν στα $265.6 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του 0.4%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού για το μήνα Φεβρουάριο τερμάτισαν τη συνεδρίαση στα $1370.2 ανά ουγκιά, με οριακά κέρδη της τάξεως του 0.15% και εύρος διακύμανσης μεταξύ $1365.5 και $1378.9.

Αντίθετα, απώλειες κατέγραψαν τελικά τα συμβόλαια του αργύρου, με τη σειρά Μαρτίου να διαμορφώνεται στα $28.801 ανά ουγκιά (-0.35%), έχοντας «γυρίσει» από το υψηλό των $29.49.


e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v