Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,4% για το πετρέλαιο στα $89,28

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων (πετρέλαιο, πολύτιμα μέταλλα), σε μία σχετικά ήρεμη από πλευράς εύρους διακύμανσης συνεδρίαση.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων (πετρέλαιο, πολύτιμα μέταλλα), σε μία σχετικά ήρεμη από πλευράς εύρους διακύμανσης συνεδρίαση, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι συνεχείς εναλλαγές προσήμου των συμβολαίων χρυσού-αργύρου μετά την έντονη νευρικότητα που κυριάρχησε κατά την πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του καινούριου χρόνου.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Φεβ.’11) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα $89.28 /βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1.4%, χαμηλό ημέρας στα $88.13 και υψηλό στα $89.98.
 
Στα products η εικόνα ήταν επίσης θετική, καθώς η σειρά Φεβ.’11 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) ενισχύθηκε σε ποσοστό 1.9%, στα $245.80 cents/γαλόνι και η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης διαπραγματευόταν στα $255.9 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του σχεδόν 3%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού για το μήνα Φεβρουάριο βρέθηκαν ενδοσυνεδριακά να αλλάζουν αρκετές φορές πρόσημο και να κλείνουν τελικά στα $1374.1 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 0.4% και εύρος διακύμανσης μεταξύ $1365 και $1376.4.

Μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν εξάλλου τα συμβόλαια του αργύρου, με τη σειρά Μαρτίου να διαμορφώνεται στα $28.861 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 0.6%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v