Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κράτησε τα 91 δολ./βαρέλι το πετρέλαιο

Ανοδικής κίνησης συνέχεια για τα συμβόλαια των πολύτιμων μετάλλων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ενώ περιορισμένου ενδιαφέροντος από πλευράς intraday trading και διακυμάνσεων ήταν η συνεδρίαση στο ενεργειακό complex.

Ανοδικής κίνησης συνέχεια, μετά το χθεσινό ράλι, για τα συμβόλαια των πολύτιμων μετάλλων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ενώ περιορισμένου ενδιαφέροντος από πλευράς intraday trading και διακυμάνσεων ήταν η συνεδρίαση στο ενεργειακό complex, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποθεμάτων από το ινστιτούτο API και το Υπουργείο DoE.

Αξιοσημείωτο της ημέρας, στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, η επιστροφή του ευρώ πάνω από τα 1.32 με το δολάριο από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1.3080.

Ειδικότερα, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Φεβ.’11) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα $91.14 το βαρέλι, με πτώση της τάξεως του 0.4%.

Στα products η εικόνα ήταν και πάλι μεικτή, καθώς η σειρά Ιαν.’11 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) υποχωρούσε στο κλείσιμο κατά 0.6%, στα $239.10 cents/γαλόνι, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης διαπραγματευόταν πρακτικά αμετάβλητη από το χθεσινό κλείσιμο, στα $252.4 cents/γαλόνι.

Όσον αφορά στο «πολύτιμο» μπλοκ, πρωταγωνιστής ήταν όπως και την Τρίτη το ασήμι, με τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου να διαμορφώνονται στα $30.635 η ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 1%, ενώ ο χρυσός (σειρά Φεβ.’11) τερμάτισε το floor trading στα $1413.5 ανά ουγκιά με κέρδη 0.6%, πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας των 1414.9/oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v