Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 1.400 δολ./oz ο χρυσός

Ράλι πραγματοποίησαν τα συμβόλαια των πολύτιμων μετάλλων κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της ενδιάμεσης εβδομάδος των εορτών, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και τα futures του πετρελαίου στο ενεργειακό complex.

Ράλι πραγματοποίησαν τα συμβόλαια των πολύτιμων μετάλλων κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της ενδιάμεσης εβδομάδος των εορτών, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και τα futures του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στο ενεργειακό complex.

Αξιοσημείωτα της ημέρας, η αυξημένη σε σχέση με χθες συναλλακτική δραστηριότητα και το αυξημένο volatility στην αγορά συναλλάγματος, με το ευρώ να υποχωρεί στα 1.31 με το δολάριο από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.3272.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Φεβ.’11) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα $91.48 /βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.5%.

Στα products η εικόνα ήταν μεικτή, καθώς η σειρά Ιαν.’11 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) υποχωρούσε στο κλείσιμο κατά 0.47%, στα $240.95 cents/γαλόνι, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης διαπραγματευόταν στα $252.5 cents/γαλόνι, με κέρδη 0.33%.

Όσον αφορά στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο άργυρος, με τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου να διαμορφώνονται στα $30.323 η ουγκιά, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 3.6%.

Την ίδια ώρα, εξάλλου, ο χρυσός (σειρά Φεβ.’11) έκλεινε στα $1405.6 ανά ουγκιά με κέρδη σε ποσοστό 1.6% και υψηλό στα 1407.2 ανά ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v