Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 1% για το πετρέλαιο, στα $90,3

Έντονη μεταβλητότητα επικράτησε στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τους επενδυτές αρχικά να προβαίνουν σε μαζικές ρευστοποιήσεις λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Έντονη μεταβλητότητα επικράτησε στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τους επενδυτές αρχικά να προβαίνουν σε μαζικές ρευστοποιήσεις λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Στην συνέχεια όμως τα πολύ θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις Η.Π.Α. βοήθησαν την πλειοψηφία των εμπορευμάτων να κλείσουν στα υψηλά ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, στο petroleum complex το light crude oil (σειρά Φεβ.’11) τερμάτισε τη συνεδρίαση στα $90.30/βαρέλι, με κέρδη της τάξης του +1% και υψηλό ημέρας στα $90.84/βαρέλι.

Στα products η εικόνα της συνεδρίασης ήταν παρόμοια, με τη σειρά Φεβ.’11 για τη RBOB Gasoline αρχικά να υποχωρεί έως τα $236.88cents/γαλόνι και τελικά να κλείνει στα $244,74cents/γαλόνι, με κέρδη +1,30%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης υποχώρησε στα $254.22cents/γαλόνι, με κέρδη +1,40%.

Να σημειώσουμε ότι το DOE ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων αργού κατά -4,16εκατ. βαρέλια, αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά +3,29εκατ. βαρέλια και αύξηση των αποθεμάτων distillates κατά +1,15εκατ. βαρέλια.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού για το Φεβρουάριο υποχώρησαν έως τα $1373.7/ουγκιά, καταγράφοντας απώλειες -0,40% με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $1364/ουγκιά, ενώ ακόμη πιο επιθετικές ήταν οι ρευστοποιήσεις στο ασήμι, με τη σειρά Μαρτίου’11 να διαμορφώνεται στα $29.198 /ουγκιά, κλείνοντας με πτώση -0,95%, έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει έως τα $28.58/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v