Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις στα εμπορεύματα

Αλλαγή σκηνικού έλαβε χώρα κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του καινούριου χρόνου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τις ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα των commodities να εντείνονται προοδευτικά.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Αλλαγή σκηνικού έλαβε χώρα κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του καινούριου χρόνου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με τις ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα των commodities να εντείνονται προοδευτικά από το άνοιγμα του floor στα αμερικανικά χρηματιστήρια μέχρι το πέρας της συνεδρίασης.

Οι πιέσεις ήταν έντονες στα πολύτιμα μέταλλα, επηρεάζοντας εν συνεχεία και το πετρελαϊκό μπλοκ, αλλά και -σε μικρότερο πάντως βαθμό- τις μετοχικές αγορές. Επιπροσθέτως, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου «γύρισε» από το 1.34 στο 1.33 παράλληλα με το sell off στα συμβόλαια των εμπορευμάτων.

Ειδικότερα, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Φεβ.’11) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο Nymex της Νέας Υόρκης στα $89.32 το βαρέλι, με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2.4% και χαμηλό ημέρας στα $88.36.

Στα products η εικόνα ήταν επίσης αρνητική, καθώς η σειρά Φεβ.’11 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) έκλεισε στα $241.1 cents/γαλόνι (-0.65%) και η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης υποχώρησε στα $250.24 cents/γαλόνι, με απώλειες της τάξεως του 2%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού για το Φεβρουάριο κατρακύλησαν στα $1378.7 ανά ουγκιά, με μεγάλες απώλειες 3.1% και ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $1375, ενώ ακόμη πιο επιθετικές ήταν οι ρευστοποιήσεις long θέσεων στο ασήμι, με τη σειρά Μαρτίου να διαμορφώνεται στα $29.58 ανά ουγκιά, με πτώση της τάξεως του 5% και χαμηλό στα $29.325/oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v