Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,3% για το πετρέλαιο στα $91,38

Συγκρατημένα κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα μετά από αναζήτηση κατεύθυνσης εν μέσω περιορισμένων όγκων συναλλαγών δεν κατόρθωσαν τελικά να αποκρυσταλλώσουν τάση.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Συγκρατημένα κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα μετά από αναζήτηση κατεύθυνσης εν μέσω περιορισμένων όγκων συναλλαγών δεν κατόρθωσαν τελικά να αποκρυσταλλώσουν τάση.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε στα 91,38$/βαρέλι με απώλειες 0,27% μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 90,55-91,90$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Φεβρουαρίου) με κλείσιμο στα 264,59cents/γαλόνι, σημείωσε μικρή υποχώρηση κατά 0,15%, την στιγμή που η βενζίνη με κλείσιμο στα 247,92centsγαλόνι απώλεσε 0,61%.

Την ίδια ώρα ο χρυσός (Συμβόλαιο Φεβρουαρίου) έκλεισε στα 1368,2$/ουγκιά κερδίζοντας 0,37% ύστερα από την αρχική του ανοδική απόπειρα μέχρι το 1376$/ουγκιά.

Το ασήμι σε ανάλογους ρυθμούς (Συμβόλαιο Μαρτίου) με κλείσιμο στα 28,912$/ουγκιά, περισσότερο επιθετικό, κατόρθωσε να αυτονομηθεί και να κλείσει με σημαντικά κέρδη 1,9%.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο παρέμενε αδύναμο έναντι των υπολοίπων νομισμάτων παρέχοντας έτσι σημαντική στήριξη στα παραπάνω προϊόντα, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρέθηκε στο 1,3375.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v