Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,8% για το πετρέλαιο στα $91,83

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαίων που συνθέτουν τη διεθνή αγορά των εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαίων που συνθέτουν τη διεθνή αγορά των εμπορευμάτων, με τις δύο βασικές κατηγορίες (πετρέλαιο, πολύτιμα μέταλλα) να κινούνται σε τέμπο ανάλογο με αυτό της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το «πολύτιμο» μπλοκ, από τη μία πλευρά, είχε μία σχετικά ήρεμη από πλευράς εύρους διακύμανσης συνεδρίαση, με σταθεροποιητικές τάσεις στα συμβόλαια του χρυσού και αργύρου και πάντως, εντός του εύρους διαπραγμάτευσης των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ το πετρελαϊκό από την άλλη, κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα με το αργό να προσεγγίζει τα πρόσφατα υψηλά δύο και πλέον ετών.

Ειδικότερα, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Φεβρουαρίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης στα $91.83 /βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.8% και υψηλό ημέρας στα $92.39.

Στα products η εικόνα ήταν μεικτή, καθώς η σειρά Φεβ.’11 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) υποχώρησε σε ποσοστό 0.45%, στα $246.70 cents/γαλόνι, ενώ η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης διαπραγματευόταν στα $261.8 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του 0.3%.

Σημαντικό ρόλο στη συγκριτική απόδοση των συμβολαίων διαδραμάτισε η μείωση των αποθεμάτων αργού (-2.1 εκ.) και η αύξηση των αποθεμάτων των προϊόντων (+2.6 εκ στα διυλισμένα και +5 εκ στη βενζίνη), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το US DoE.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού για το μήνα Φεβρουάριο τερμάτισαν τη συνεδρίαση στα $1385.8 ανά ουγκιά, με οριακά κέρδη της τάξεως του 0.1% και εύρος διακύμανσης μεταξύ $1376.3 και $1387. Αντίστοιχα κέρδη κατέγραψαν και τα συμβόλαια του αργύρου, με τη σειρά Μαρτίου να διαμορφώνεται στα $29.545 ανά ουγκιά, οριακά υψηλότερα σε σχέση με το settlement της Τρίτης.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v