Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,3% για το πετρέλαιο στα $78,70

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς το ενεργειακό μπλοκ δέχθηκε πιέσεις εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποθεμάτων στις Η.Π.Α. τις προσεχής δύο ημέρες.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Μικτές τάσεις επικράτησαν στις αγορές εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον καταστροφικό σεισμό στην Χιλή να ωθεί αισθητά υψηλότερα την τιμή του χαλκού, ενώ το ενεργειακό μπλοκ δέχθηκε πιέσεις εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποθεμάτων στις Η.Π.Α. τις προσεχής δύο ημέρες.

Για την ακρίβεια, το light crude oil (σειρά Απρ.’10) έκλεισε στα $78,70/βαρέλι, με ημερήσιες απώλειες της τάξης του -1,30%, αδυνατώντας για άλλη μια συνεδρίαση να διατηρηθεί πάνω από τα $80/βαρέλι, φτάνοντας αρχικώς έως τα $80,62/βαρέλι.

Παράλληλα, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Απρ.’10) με κλείσιμο στα $202,35cents/γαλόνι κατέγραψε απώλειες -0,60%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε την ημέρα στα $215,56cents/γαλόνι με απώλειες -1,47%.

Όπως προαναφέρθηκε, ο χαλκός ξεκίνησε εντυπωσιακά την συνεδρίαση στην Ασία, λόγω του καταστροφικού σεισμού στην χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή χαλκού παγκοσμίως, με αποτέλεσμα η σειρά Μαϊου’10 να φτάσει έως το επίπεδο των $348,70cents/λίμπρα (+6,20%), κλείνοντας όμως την ημέρα αισθητά χαμηλότερα, στα $335cents/λίμπρα, με ημερήσια κέρδη +1,87%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v