Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,3% για το πετρέλαιο στα $80,03

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων με τις διακυμάνσεις να είναι ήπιες και η συναλλακτική δραστηριότητα σχετικά περιορισμένη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων στην εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του μηνός Φεβρουαρίου, με τις διακυμάνσεις να είναι ήπιες και τη συναλλακτική δραστηριότητα σχετικά περιορισμένη.

Οι traders δεν είχαν κατεύθυνση ούτε από τη διαμόρφωση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, καθώς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ισορροπούσε μέχρι αργά το απόγευμα πέριξ των 1.36.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά Μαρτίου στο light crude oil εξέπνευσε σήμερα κάνοντας τελευταία πράξη στα $80.03 /βαρέλι, με τη σειρά παράδοσης Απριλίου (που είναι πλέον το front-month contract) να τερματίζει το floor session στα $80.30 (+0.3%).

Στα προϊόντα, η σειρά Μαρτίου’10 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $207.8 cents/γαλόνι, ενισχυμένη κατά +0.4% και παράλληλα, η σειρά Μαρτίου’10 για την RBOB Gasoline έκλεισε τη συνεδρίαση στα $211.55 cents/γαλόνι (+1.4%).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Απριλίου’10) παρέμεινε εντός του εύρους διαπραγμάτευσης των προηγούμενων συνεδριάσεων και έκλεισε στα $1113.10 ανά ουγκιά (-0.8%), έχοντας ωστόσο καταγράψει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές υψηλό ημέρας στα $1131.5 ανά ουγκιά, ενώ η σειρά Μαρτίου’10 για το ασήμι, με κλείσιμο στα $16.222 ανά ουγκιά, υποχώρησε κατά 1.1%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v