Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,7% για το πετρέλαιο στα $74

Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων, καθώς η ενδυνάμωση του δολαρίου, σε συνδυασμό με τη νευρικότητα στις χρηματιστηριακές αγορές ανάγκασε το πετρελαϊκό μπλοκ, να αναζητήσει στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος, καθώς η ενδυνάμωση του δολαρίου (η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στο 1.36), σε συνδυασμό με τη νευρικότητα στις χρηματιστηριακές αγορές ανάγκασε τόσο το πετρελαϊκό μπλοκ, όσο και τα πολύτιμα μέταλλα, να αναζητήσουν στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα.
 
Συγκεκριμένα, το light crude oil (Συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε στα 74 $/βαρέλι (-1.7%), μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 72.66-75.35 $/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης με κλείσιμο στα $191.58 cents/gallon έχασε 2.4%, ενώ η βενζίνη (Συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε στα $192.40 cents/gallon (-0.6%).

Τονίζεται ότι τα αποθέματα που ανακοινώθηκαν σήμερα (αντί της Τετάρτης) από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ εμφάνισαν μεγαλύτερη αύξηση κατά 2.4 εκ. βαρέλια στο crude oil, σημαντική αύξηση κατά 2.3 εκ. βαρέλια στη βενζίνη και μικρή μόνον αύξηση κατά 356 χιλιάδες βαρέλια στα διυλισμένα προϊόντα.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα $1089.1 /oz με απώλειες 0.5%, μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 1078.1-1097.7 $/oz, ενώ το ασήμι (συμβόλαιο Μαρτίου) με κλείσιμο στα 15.42 $/oz έχασε 1.1%, με το κατώτερο της συνεδρίασης να σημειώνεται στα 15.21 $/oz.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v