Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2% για το πετρέλαιο στα $79

Εκτεταμένα κέρδη κατέγραψαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση που πέρασε, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, αλλά και τα μέταλλα κινήθηκαν σε θετικό έδαφος.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Εκτεταμένα κέρδη κατέγραψαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση που πέρασε, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, αλλά και τα μέταλλα κινήθηκαν σε θετικό έδαφος.

Ειδικότερα, το light crude oil κινήθηκε έντονα ανοδικά μέχρι τα 79$/βαρέλι, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη μεγαλύτερα του 2%, καθώς οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του βιομηχανικού κλάδου έδωσαν ώθηση στην ενέργεια.

Το πετρέλαιο θέρμανσης σε ανάλογους ρυθμούς, αποκόμισε κέρδη 2,2% στα 205,15cents/γαλόνι, ενώ η βενζίνη με σημαντικά κέρδη 3%, βρέθηκε στα 206,69cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των μετάλλων, επικράτησε νευρικότητα, καθώς η ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι προτίθεται να πωλήσει σημαντική ποσότητα χρυσού προς στιγμήν οδήγησε τα ευγενή μέταλλα σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αργότερα ωστόσο το απόγευμα εκδηλώθηκε σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον βοηθώντας τις τιμές να ανακάμψουν και να κινηθούν σε θετικό έδαφος.

Αποτέλεσμα ήταν ο χρυσός (Συμβόλαιο Απριλίου) να κλείσει με κέρδη 0,20% στα 1.122$/ουγκιά, ενώ το ασήμι με κλείσιμο στα 16,150$/ουγκιά κατέγραψε κέρδη 0,3%.

Ο χαλκός τέλος ωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο του ενεργειακού μπλοκ, καταγράφοντας κέρδη 2,1% σαν βιομηχανικό μέταλλο.

Την ίδια ώρα το δολάριο διατηρούσε την δυναμική του έναντι του ευρώ, πραγματοποιώντας συναλλαγές στο 1,3610 αργά το βράδυ.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v