Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1% για το πετρέλαιο στα $79,77

Θετικά κινήθηκαν εκ νέου οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά και τις εκτιμήσεις των επενδυτών για συνέχιση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Θετικά κινήθηκαν εκ νέου οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι εκτιμήσεις των επενδυτών για συνέχιση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των επενδυτών κυρίως για το ενεργειακό μπλοκ.
 
Αποτέλεσμα ήταν το light crude oil (συμβόλαιο Μαρτίου) να κλείσει στα 79,77$/βαρέλι, με κέρδη 1%, αψηφώντας την δυναμική διάθεση του δολαρίου.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Μαρτίου) βρέθηκε στα 207cents/γαλόνι με κέρδη επίσης 1%, ενώ η βενζίνη τέλος (συμβόλαιο Μαρτίου) διαπραγματευόταν στα 2008,6cents/gallon με κέρδη 0,8%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν επίσης θετική, καθώς ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) βρέθηκε στα 1122$/ουγκιά κατορθώνοντας να απορροφήσει τις όποιες πιέσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του ΔΝΤ περί προθέσεως του να πουλήσει μεγάλη ποσότητα χρυσού.

Το ασήμι, περισσότερο επιθετικό, κατέγραψε σημαντικά κέρδη 1,7% στα 16,33$/ουγκιά, ενώ ο χαλκός (συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισε στα 335cents/λίβρα με κέρδη 2%.

Την ίδια ώρα το δολάριο ενίσχυε την θέση του έναντι των βασικότερων διεθνών νομισμάτων ενώ ειδικότερα με το ευρώ βρισκόταν στο 1,3600 μετά την προσέγγιση του 1,3440 νωρίτερα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v