Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια ανόδος 1,4% για το πετρέλαιο στα $80

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης για την αγορά ενέργειας έπειτα από την ανακοίνωση από το Department of Energy των εβδομαδιαίων αποθεμάτων για τις Η.Π.Α.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Με θετικό πρόσημο έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης για την αγορά ενέργειας έπειτα από την ανακοίνωση από το Department of Energy των εβδομαδιαίων αποθεμάτων για τις Η.Π.Α.

Το DoE ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 3εκατ. βαρέλια, με παράλληλη αύξηση της ζήτησης κατά +4%, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά -895χιλ. βαρέλια, με την ζήτηση να εκτοξεύεται κυρίως λόγω του τέλους της κακοκαιρίας που έπληξε τις Η.Π.Α. τις προηγούμενες εβδομάδες, και τέλος τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων μειώθηκαν κατά -591χιλ. βαρέλια, με μικρή μείωση της ζήτησης.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά παράδοσης Απρ.’10 για το light crude oil έκλεισε το floor session στα $80/βαρέλι (+1,40%), ενώ παρόμοια κέρδη αποκόμισε και η RBOB Gasoline, με την σειρά Μαρτίου’10 να κλείνει τη συνεδρίαση στα $209.89 cents/γαλόνι (+1.62%), κοντά στο υψηλό της συνεδρίασης, των $210,10cents/γαλόνι.

Όπως ήταν φυσικό, σαφώς πιο περιορισμένα κέρδη αποκόμισε το πετρέλαιο θέρμανσης, με την σειρά Μαρτίου’10 να κλείνει στα $204,21cents/γαλόνι, με κέρδη μόλις +0,48%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Απριλίου’10) κυμάνθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης, με την εν λόγω σειρά να κλείνει κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των $1100/ουγκιά, στα $1097,2/ουγκιά, με απώλειες της τάξης του -0,57%, την ώρα που η σειρά Μαρτίου’10 για το ασήμι, με κλείσιμο στα $15.94/ουγκιά, αποκόμιζε περιορισμένα κέρδη της τάξης του +0,60%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v