Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,5% για το αργό στα $68,45

Σε ήρεμους σχετικά τόνους κύλησε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος στο petroleum complex, με τα συμβόλαια του light crude oil να καταγράφουν αρχικά νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε ήρεμους σχετικά τόνους κύλησε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος στο petroleum complex, με τα συμβόλαια του light crude oil να καταγράφουν αρχικά νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό στην πρόσφατη έντονα ανοδική κίνηση, «χτυπώντας» τα $70 το βαρέλι, ενώ και τα futures της βενζίνης (Gasoline RBOB) έφθασαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μία ανάσα από το φράγμα των $2 το γαλόνι.

Η ενδυνάμωση όμως του δολαρίου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, δημιούργησε πιέσεις σε όλο το μπλοκ των εμπορευμάτων, με συνέπεια τα δύο εν λόγω συμβόλαια να μην κρατήσουν τα προαναφερθέντα υψηλά και να ισορροπήσουν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από τις τιμές κλεισίματος της Πέμπτης.

Οι πιέσεις ήταν ωστόσο πολύ πιο έντονες στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, με το γύρισμα του ευρώ κάτω από τα 1.40 $ να συνοδεύεται από ισχυρό κύμα πωλήσεων στο δίδυμο χρυσού-αργύρου, που έκλεισε το floor trading με σημαντικές απώλειες.

Στη γλώσσα των αριθμών, στην εκπνοή της συνεδρίασης στο Nymex, το light crude oil (συμβόλαιο Ιουλίου) διαπραγματευόταν στα $68.45 το βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 0.5%, ενώ στα προϊόντα, η τιμή της βενζίνης (RBOB Gasoline, σειρά Ιουλίου) διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα $195.2 cents το γαλόνι (-0.5%) και τα futures στο πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Ιουλίου) υποχωρούσαν κατά 0.7%, στα $177.1 cents το γαλόνι.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα futures του χρυσού έκλεισαν στα $962.6 /oz (σειρά Αυγούστου), με ημερήσιες απώλειες πλησίον του 2%, ενώ τα συμβόλαια του Ιουλίου στο ασήμι διαμορφώθηκαν στα 15.388 $/oz, με πτώση της τάξεως του 3.2%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v